Kultura

Knjige, pisci, filmovi

NOVI PAZAR – NVO Građanski forum uspešno je realizovala projekte “Škola kreativnog pisanja” i “Karavan kulture” u saradnji sa novopazarskim Kulturnim centrom.

“Mogu reći da je 2023. godina bila plodonosna kada je u pitanju rad na našim kulturnim projektima. Pored časopisa Sent i edicije Sent, nastavili smo rad na Školi kreativnog pisanja u Novom Pazaru. Snimili smo dva dokumentarna filma u sklopu te saradnje, reč je o filmovima “Pazar, poetski polis” i “Sekvoja”, a sa radošću obaveštavam javnost da smo objavili sedam knjiga tokom ove godine”, rekao je urednik Senta Enes Halilović.

“Moram da istaknem naslove tih knjiga, “Singularitet” Birsene Džanković koji je objavljen dvojezično, zatim “Kafa ispod šešira” Hazira Župljanina, “Rez” Merise Misirlić, “Sirovo perje” Izudina Ašćerića, “Tespih” Harisa Plojovića, “Trag ribe u vodi” Nebojše Gajtanovića – sve su to poetske knjige – i “Ruke iza sebe”, proznu knjigu Ihaba Novalića”, naveo je Halilović dodajući da su i u Sjenici, Tutinu, Prijepolju i Nove Varoši prezentovane aktivnosti predviđene “Karavanom kulture” povodom 60 godina od osnivanja Kulturnog centra.

On ističe da su i knjige i filmovi izvanredno primljeni u javnosti, spremna je još jedna knjiga, 52. u ediciji koja bi trebalo da bude objavljena ovih dana.

“Želim da se zahvalim Kulturnom centru što nam je otvorio vrata da u galeriji držimo časove kreativnog pisanja i što pod krovom ove institucije imamo prostor za sve prezentovanje naših aktivnosti. Hvala na podršci i razumevanju”, rekao je Halilović.

Slični članci

Back to top button