Kultura

Pogledajte kratki dokumentarni film PAZAR POETSKI POLIS

Film je realizovan u okviru "Karavana kulture" kojim se obeležava 60 godina rada Kulturnog centra u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Rediteljka Mejrema Nicević i producent Suad Nokić upravo su u javnost pustili dokumentarni film “Pazar poetski polis” gde su predstavili neke od pesnika iz Radionice kreativnog pisanja koju vodi Enes Halilović.

“Za mene je otkriće činjenica da je preko dvadeset autora iz ove radionice objavilo knjige, neke veoma zapažene knjige, a više desetina polaznika do sada je aobjavilo stihove ili priče u periodici. Mislim da je projekat od suštinskog značaja za ovaj kraj i ovu zemlju zato mi je bilo zadovoljstvo da predstavim ove mlade i darovite ljude”, rekla je za Kazaljku rediteljka Mejrema Nicević.

Producent Suad Nokić, koji je bio zadužen i za kameru i za montažu, kaže da je ponosan zbog učešća u projektu koji afirmiše mlade talente, ali i što su predstavljeni gosti pesnici Marko Kragović iz Kosovske Mitrovice i Jelena Kostić iz Raške.

“Mladi talenti koji stasavaju u Radionici kreativnog pisanja Enesa Halilovića već su prepoznati u javnosti, a mi smo želeli sa naše strane da im damo vetar u jedra”, rekao je Nokić.

U filmu se pojavljuju: Martina Milosavljević, Davud Ugljanin, Melisa Misirlić, Ihab Novalić, Birsena Džanković, Hazir Župljanin, Jelena Kostić, Melisa Hećo, Sanjin Gičević, Ajtana Dreković, Ersan Muhović, Sumeja Suvodolac, Selma Jašarević, Nejra Hasanović, Amra Kamberović, Marko Kragović, Ajla Mrguda, Rebeka Čilović, Mirza Halilović, Belma Husović i Amar Ličina.

Film se prikazuje kao deo “Karavana kulture” kojim Kulturni centar Novi Pazar obeležava 60 godina postojanja.

POGLEDAJTE VIDEO…

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button