Hronika

„Moler“ u naslonima sedišta i rezervnom točku krijumčario 16 kg marihuane

Carinici su 16. maja 2019. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo sprečili krijumčarenje gotovo 16 kilograma marihuane.

Droga je otkrivena kada je noćas oko 1:45 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil „opel vektra“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao tridesetogodišnji makedonski državljanin.

On je na uobičajeno pitanje, da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično, rekavši da je moler i da ide u Hrvatsku da radi. Njegov automobil je zaista delovao neuredno, natrpan alatom i priborom za moleraj.

Međutim, detaljnim pregledom najpre je u naslonu suvozačkog i vozačkog sedišta, a zatim i iza naslona zadnjeg sedišta, u rezervnom točku i bočnoj šuljini iznad zadnjeg levog točka pronađeno ukupno 30 paketa suve biljne materije zelene boje i karakterističnog mirisa, za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana.

Merenjem je utvrđeno je da je reč o količini od 15.866 grama, a još dve kesice sa manjom količinom marihuane pronađene su i prilikom ličnog pretresa u džepovima putnika.

Drogu, vozilo i vozača preuzela je u dalju nadležnost policija.

Slični članci

Back to top button