Hronika

Ubijena dva pripadnika škaljaskog klana, pred decom

U restoranu u Atini ubijeni su čelnici crnogorskog škaljarskog kriminalnog klana Stamatović Stevan i Dedović Igor, a jedna žena sa teškim povredama noge prebačena je u obližnju bolnicu.

Nezapamćena pucnjava dogodila se u prepunoj kafani „Voskopula“, u prisustvu porodica i dece žrtava.

Prema prvim informacijama, četiri počinioca sa kapuljačama upala su u lokal i pucali su iz automatske puške u poseban sto za kojim je bilo 10 ljudi.

Kako prenosi grčki portal newpost.gr napadači su koristili dve različite vrste oružja, a u tavernu su ušli kao obični gosti i nisu imali maske, već samo marame koje su im pokrile delove lica.

Newpost.gr piše i da su kamere u restoranu snimile napadače i ubistvo kao i celu akciju koju trenutno istražuje policija.

Istraga je pokazala da se radi o dobro planiranom mafijaškom obračunu, jer su ubice mirno ušle u restoran prišle stolu gde su sedeli Dedović i Stamatović i ispalili im najmanje po 15 metaka u glavu pred decom.

Kod ubijenog Stamatovića pronađen je novčanik u kome je bilo 700 evra i lična karta, dok Dedović kod sebe nije imao lične dokumente niti lične stvari, piše portal.

Portal piše, pozivajući se na policijske izvore da dvojica ubijenih nisu nosila oružje i dodaje da su žrtve najmanje dva puta nedeljno dolazile u restoran u kome su ubijeni na ručak, čime su odavali sliku bogataša.

Žena ubijenog Stamatovića je ranjena u noge prilikom pucnjave i nalazi se u bolnici, dok je supruga Dedovića u šoku, a njihovu maloletnu ćerkicu nadgledaju dečiji psiholozi.

Prema pisanju Newpost.gr vlasti procenjuju da je ubistvo dvojice muškaraca povezano sa obračunom iz ličnih računa zbog droge ili krijumčarenja cigareta.

Prema prvim informacijama, ubice su pobegle crnim džipom, a policija, iako je intezivna potraga bila u toku, nije pronašla ovaj automobil.

Slični članci

Back to top button