Hronika

Zatvorenik tvrdi da već 11 godina nedužan leži u zatvoru

POŽAREVAC – Novopazarac Rešad Hamzić (51) uputio je pismeni apel iz zatvora koji je naslovio kao “Vapaj” tvrdeći da već 11 godina nevin u zatvoru izdržava kaznu.

On je ranije više puta štrajkovao glađu i pisao mnogim nadležnim licima tražeći da bude oslobođen i tvrdi da nije ubio Sabahudina Osmanovića.

Pored Hamzića koji je osuđen na 13 godina, Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je za isto delo i Senada Smajovića na 14 godina zatvora.

Smajović i Hamzić se terete da su se sa Osmanovićem potukli u kafani, a da je tom prilikom Smajović pucao iz pištolja i izazvao opštu opasnost. Nakon toga jedno lice je Osmanovića “jugom” vozilo kući, a tada je, prema navodima optužnice, Rešad Hamzić pucao u pravcu “juga” kojom prilikom je jedan od hitaca pogodio Osmanovića u stomak.

Najpre je Viši sud u Novom Pazaru Hamzića osudio na 24 godine zatvora. Njegova advokatica se žalila na tu presudu, Apelacioni sud u Kragujevcu je presudu poništio i slučaj je prebačen Višem sudu u Čačku koji Hamzića osuđuje na 16 godina i šest meseci, ali je i ta presuda poništena, a odluka Apelacionog suda u Kragujevcu o 13 godina zatvora je konačna.

Advokatica Spomenka Miščević ranije je često u javnosti govorila da je u celom slučaju napravljeno mnogo propusta i da ne postoje materijalni dokazi koji ukazuju na to da je Rešad hamzić izvršio ubistvo.

Ne postoji zapisnik sa uviđaja. U mnogobrojnim pismama koja je pisao medijima i zvaničnicima Rešad Hamzić je tvrdio da je nevin.

Dugo je izvršavao kaznu u KPZ Niš, a trenutno je u Požarevcu, u Zabeli.

Slični članci

Back to top button