Balkan

Prekinut lanac krijumčarenja kokaina

Crnogorska policija prekinula je međunarodni lanac krijumčarenja opojne droge kokain iz Kolumbije u Crnu Goru

PODGORICA (AA) – Crnogorska policija prekinula je međunarodni lanac krijumčarenja opojne droge kokain iz Kolumbije u Crnu Goru. Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 11 osoba, od kojih je do ovog momenta lišeno slobode sedam.

“Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela lišeno je slobode sedam lica i to S. P., M. P., T. P., Đ. P., M. P., R. S. i B. B., sva lica iz Tivta, dok se za D. Đ. i B. M. i još dva lica intenzivno traga”, saopšteno je iz Uprave policije. 

Krivične prijave su podnijete protiv ukupno 11 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Na području Tivta, policijski službenici su izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na 11 lokacija. Tom prilikom su pronašli i oduzeli sumnjive predmete. 

“Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem”, kazali su iz policije. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći pomenuta krivična djela, stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove. 

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button