Hronika

Adnan Kožar i Damir Hadžić imali slovenačke pasoše

Policija saslušala više lice, ali niko još uvijek nije uhapšen.

Grčka policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića i pokušava da utvrdi da li su se napadači, nakon što su ispali 29 hitaca u pripadnike škaljarskog klana, sakrili na Krfu ili su pobjegli gliserom do obala Epira ili Albanije, piše Pobjeda.

Kako prenose grčki mediji, u tamošnjoj policiji su zabrinuti zbog činjenice da su se u pola godine u Grčkoj desila dva obračuna crnogorskih kriminalnih grupa, u kom su stradala četiri pripadnika škaljarskog klana.

Cofru press podsjeća na dvostruko ubistvo koje se u januaru dogodilo u kafani na grčkom području Vari kada su likvidirana dvojica vođa škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Pola godine kasnije nepoznati napadači su locirali Kožara i Hadžića koji su prethodna dva mjeseca boravili u vili u Halikounasu, misleći da su uspjeli da sakriju tragove. Kako pišu grčki mediji, žrtve su se vratile sa plaže kada su ubice iz zasjede u njih ispalili 29 hitaca, iz dva oružja, ne ostavljajući šansu da prežive. Na mjestu zločina pronađeno je više od 30 čaura.

Iako su sa sobom imali oružje, Kožar i Hadžić nijesu stigli da reaguju i uzvrate vatru. Osim oružja, grčki istražitelji su kod žrtava pronašli falsifikovana dokumenta i zatražili od kolega iz Slovenije potvrdu da su ubijeni njihovi državljani.

Kako je Pobjeda objavila, Kožar je imao falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 eura, a zaplijenjen je i pištolj glok, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dvije žrtve.

Veza dva događaja

Grčka policija procjenjuje da su članovi dvije kriminalne grupe – škaljarskog i kavačkog, smješteni u različitim djelovima te zemlje i sumnja da su likvidacije u Vari i na Krfu povezane.

Corfu press podsjeća da je grčki specijalni policijski tim, nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, otišao u Srbiju radi prikupljanja informacija o crnogorskim kriminalnim grupama.

Grčka policija saslušala je više osoba u okviru istrage likvidacije Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara i Damira Hadžića, ali za sada niko nije uhapšen.

Slični članci

Back to top button