Društvo

Prijemni ispiti u skladu sa pravilima predostrožnosti

NOVI PAZAR – Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru juče i danas preko 720 kandidata polagalo je prijemne ispite za upis u prvu studija.

Ovogodišnji prijemni ispiti protekli su u atmosferi koju je nametnula epidemiološka situacija. Primenjene su sve mere, uz obavezne maske, dezinfekciju ruku i poštovanje fizičke distance.

U skladu sa preventivnim merama, vodilo se računa da što manji broj kandidata bude na jednom mestu. Polaganje je organizovano po smenama, u malim grupama, uz korišćenje svih prostornih kapaciteta. Državni univerzitet je otišao i korak dalje, pa su angažovane ekipe Zavoda za javno zdravlje, da posle svakog izlaska kandidata iz učionica i amfiteatara, pre nego što uđe sledeća grupa, dezinfikuju korišćeni prostor.

Preliminarni rezultati biće poznati sutra, a konačna rang lista biće objavljena 7. jula. Nakon toga sledi upis brucoša. Ove godine indeks Državnog univerziteta na 20 akreditovanih studijskih programa dobiće 954 studenata, od kojih će se 684 finansirati iz budžeta, dok će 270 biti na samofinansiranju.

Slični članci

Back to top button