Kultura

Haris Plojović, lekar i pesnik

BEOGRAD – Nekada su sva znanja tretirana kao jedno, jedinstveno znanje. Empedokle je bio muzičar, pesnik, filozof i lekar. Drago mi je što je danas jedan mlad pesnik postao lekar. Ovako je danas danas književnik Enes Halilović prokomentarisao vest da je mladi pesnik Haris Plojović diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Haris Plojović je veoma darovit u stihovima, a nadam se da će znanje koje je stekao koristiti već sutra i njegovm pacijentima. Nadam se da će mu naša sredina i ova država dati priliku da odmah leči ljude i da se usavršava i specijalizira u željenoj oblasti, rekao je Halilović potalu Kazaljka.

On ističe da su mnogi poznati pisci bili po zanimanju lekari: J.J. Zmaj, Čehov, Bulgakov, Miodrag Pavlović, a danas su poznati pisci i lekari psihijatar Nenad Šaponja, internista Aleksandar B. Laković i kardiolog Goran Milašinović.

Novi Pazar ima darovitog pesnika i lekara u liku Harisa Plojovića koji će nadam se do kraja ove ili naredne godine objaviti knjigu, zaključio je Enes Halilović.

Slični članci

Back to top button