Kultura

Jubilarni Sent broj 60. – poezija Latinske Amerike i Španije

NOVI PAZAR – Jubilarni tematski broj (60) književnog časopisa Sent upravo je izašao iz štampe, a sadrži poeziju Južne Amerike i Španije u prevodima Silvije Monros Stojaković.

Zastupljeni su autori: Sesar Valjeho, Pablo Arajgada, Omero Arihidis, Alisija Asa Kampos, Leon Felipe, Milton Fernandes, Marija Antonijetam, Antonio Gamoneda, Federiko Garsija Lorka, Karlos Roberto Gomes Beras, Dijego Gortarje, Huan Helman, Lusmarija Himenes Faro, Hulio Kortasar, Marija Lanese, Silvija Loustau, Elba Leonor Mejer, Nansi Morehon, Pablo Neruda, Hulio Numhauser, Olga Orosko, Kristina Peri Rosi, Alehandra Pisarnik, Antonio Porpeta, Ana Roseti, Alfonsina Storni i Miguel de Unamuno.

“Imamo i intervju sa Silvijom Monros Stojaković. Mnogo je uradila kao most među jezicima i među narodima i želeli smo na ovaj način još jednom da skrenemo pažnju na sve što je učinila”, saopšteno je iz redakcije.

Časopis Sent je izdanje NVO Građanski forum, a od osnivanja je besplatan za pisce, prevodioce, novinare i slaviste širom sveta.

Slični članci

Back to top button