Kultura

Šarenkapiću nagrada STJEPAN GULIN

ŠIBENIK – Šaban Šarenkapić dobitnik je Nagrade Stjepana Gulina, regionalne književne nagrade ‘za najbolju objavljenu knjigu pjesama koja mu je dodijeljena na zatvaranju trećeg festivala književnosti Šibenske kulturne ure (ŠKURE) u Kuću umjetnosti Arsen. Zaslužio ju je za svoju zbirku „Kuća Jasina”.

Đurđica Čilić, predsjednica žirija, kazala je kako je odluka o proglašenju pobjednika bila jednoglasna.

„Knjiga se izdvojila svojim poetičkim stavom, jezgrovitošću i blistavom jasnoćom pjesničkog iskaza. Pjesnikova uronjenost u sinkroniju regijom, autoironijski otpor i sklonost humoru te pjesnikova autorska i životna zrelost, iskazane kroz precizne stihove bile su dovoljne da se žiri jednoglasno odluči upravo za knjigu ‘Kuća Jasina’ , pojasnila je.

Festival je trajao tri dana, kao i svake godine, okupio veliki broj priznatih književnica i književnika iz cijele Hrvatske i Regije. Cilj festivala je poticanje i njegovanje književnog stvaralaštva kroz raznovrsne događaje kao što su književne tribine, promocije knjiga, gostovanja renomiranih autora te poetski susreti.

Pjesnik, prozni pisac i izdavač Šaban Šarenkapić rođen je 1956. u Novom Pazaru. Osnovao je književni časopis “Mak” i NVO “Damad”.

Slični članci

Back to top button