Kultura

Premijera predstave Ako dugo gledaš u ponor

NOVI PAZAR – Pozorišna predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ rađena po motivima istoimenog romana Enesa Halilovića, premijerno je izvedena u Regionalnom pozorištu.

Reditelj Zlatko Paković koji je sa glumcima radio dramatizaciju rekao je da se i kroz ovu, ni malo laku priču kazuje važnost pozorišta kao institucije koja u moru drugih institucija može slobodno govoriti istinu.

“Ovo je priča o jednoj devojčici koja živi u siromašnoj porodici, priča je prati sve do njenog punoletstva i u kojoj se vidi kako klasna pripadnost postaje sudbina. Mi smo se bavili jednom dubinskom analizom i nismo hteli da prepričavamo jedan roman, roman možete pročitati, roman postoji. Nismo mi zamjena za roman, mi smo posebno umjetničko djelo koje nastaje inspirisano ovim romanom”, rekao je Paković.

On tvrdi da se predstavom može doći do zaključka da pozorište može biti mjesto gde se građani mogu suočiti sa sobom i razgovarati sa vlastitom dušom.

Producent predstave Husein Memić izrazio je nadu da će predstava uskoro gostovati širom Balkana.

U predstavi igraju: Lemana Binjoš, Anđela Marić, Sandra Miljković, Haris Šećerović, Dušan Živanić, Vahid Džanković i Rifat Rifatović, a kompozitor je Božidar Obradinović.

photo: Senko Župljanin
photo: Senko Župljanin

Slični članci

Back to top button