Kultura

Mladi, evo šanse da naučite umetničku fotografiju

Još jedna ideja i realizacija Mehdije Medovića koji na brilijantan način razumije i sprovodi akcije civilnog društva

TUTIN – NVO Tutinska inicijativa mladih raspisala je konkurs za mlade koji žele da nauče vještinu umjetničke fotografije.

Kurs pod nazivom “Pešter u mojim očima” vodi Dženan Hajrović, a mogu se prijaviti mladi od 15 do 30 godina.

Prvo učimo kako se koristi, i kontrolišu napredne opcije na telefonu za fotografiju, učimo kako se fotografiše sa ručnim podešavanjima i kako koji od parametara fotoaparata (blenda, brzina okidača, ISO…) utiču na to kakvu ćemo fotografiju dobiti. Nakon što savladamo tehnički deo nastavljamo da učimo i ostale elemente bitne za fotografiju – kadar i kompoziciju. Tu učimo kako da napravimo dobre fotografije svega što nas okružuje – ljudi, objekata, predmeta, prirode… i da ispoljimo svoju kreativnost, saopštio je direktor TIM-a Mehdija Medović.

Glavni cilj ovog kursa je da polaznici pre svega razumiju fotografiju i nauče da kroz fotografiju ostalima pokažu kako oni vide svijet oko sebe.

Nemamo klasična predavanja i ne bavimo se teorijom kao ostale škole – većinu vremena provedemo fotografišući i kroz praktičan rad dolazimo do znanja i vještina, otklanjajući sve nedoumice u hodu.
Svaki segment kursa završavamo kritičkim radionicama, gdje zajedno gledamo fotografije koje smo tog napravili na kursu i kroz analizu istih učimo gde smo pogriješili i na koji način da te greške ispravimo, saopštava organizator.

Cilj kursa jeste da se promovišu pešterske prirodne ljepote i na taj način da se promoviše i turistički potincijal naše opštine, te da se najbolje fotografije koriste kao zvanične razglednice opštine Tutin.

Kurs traje tri nedelje, a časovi se održavaju jednom nedeljno po dva sata. Kurs je besplatan, a počinje 10. septembra u prostorijama TIM-a!

prijave: tutinskainicijativamladih@gmail.com

za sve informacije: 066 5005335

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button