Specijal

Plaćeni ubica koji hramlje dolazio u Novi Pazar

Da li plaćeni ubica koji hramlje još uvek dolazi u Novi Pazar?

Od onog 12. aprila 2007. godine kada je ubijen taksista Mirza Radonjica, među dobro obaveštenim licima o svetu kriminala, a to su svakako policajaci i kriminalci, priča se da postoji ubica koji hramlje.

Jedan mladić i jedna devojka su se, prema pouzdanim saznanjima, oko podneva u centru Novog Pazara, u blizini taksi stanice, žučno raspravljali što je primetio jedan prolaznik koji je pretpostavio da je reč o narkomanima.

Bio je četvrtak, topao aprilski dan, mladić i devojka ušli su u vozilo firme „Mega taksi“ na centru Novog Pazara.

Radonjica je dispečeru u 13.19 prijavio vožnju i žutim „mercedesom“ ih odvezao. Pretpostavlja se da je taksimetar otkucao 100 dinara upravo na Vojničkim livadama, ali je Mirza Radonjica vozio automobil još oko 500 metara, najverovatnije jer je bio primoran.

Muškarac je kada je Mirza zaustavio automobil pucao u njega. Jedan hitac je Mirzu pogodio u desni obraz, a drugi ispod desnog oka.

Napadači su potom pobegli, a iz taksija su poneli neke sitnice.

Postoji očevidac koji je mladića i devojku video kada su silazili prema novopazarskoj kasarni „Rifat Burdžović“. Otada pa da danas, ispitan je veliki broj osoba koje bi mogle da imaju saznanja o naručiocu ili izvršiocu ubistva Mirze Radonjice, ali istraga nije dala traga.

Detalj da je ubica hramao na jednu nogu, važan je činilac koji je kriminalastička policija uvek imala na umu. Pretpostavlja se da je reč o licu koje je možda ranjeno u nogu u nekom vatrenom obračunu ili je reč o licu koje možda ima galer od bombe iz ratnih dejstava, a logički je da postoji i opcija da je ubica stavio kamičak u cipelu kako bi hramao i tako prvim utiskom zavarao trag prema sebi.

Ova informacija o ubici koji hramlje i dolazi u Novi Pazar postala je policiji ponovo važna i 27. decembra 2011. godine kada su dve osobe pratile vlasnika menjačnice Haruna Alića u koga je pucano na parkingu pored hotela „Vrbak“.

Aliću je tom prilikom uzeta torbica u kojoj je nosio novac iz menjačnice. Jedan snimak dostupan policiji pokazuje da dva lica prate Alića, ali drugo lice vidno hramlje. Moguće je da je ovoga puta lice koje hramlje išlo iza ubicu da ubije eventualnog svedoka koji bi bio u blizini mesta ubistva.

Kiriminalistička policija je otada još intenzivnije počela da se bavi eventualnom činjenicom da u Novi Pazar povremeno dolazi plaćeni ubica koji hramlje ili na taj način zavarava trag prema sebi.

I ubistvo Mirze Radonjice i ubistvo Haruna Alića još uvek su dva potpuno nerasvetljena događaja.

Postoji pretpostavka da ubica koji hramlje možda više nije u životu… kako to u kriminalnom svetu biva – ili je ubijen ili se predozirao ili …

Nažalost, u poslednjoj deceniji, narastao je broj plaćenih ubica u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Srbiji. Uz plaćenog ubicu obično ide logistika od dva lica koja mu pomažu izvršenju i skrivanju, a postoje i takozvani samostalni strelci koji deluju potpuno usamljeni i bez mreže pomagača.

Nadati se je da će sva ubistva biti potpuno rasvetljena i da će počinioci i eventualni naručioci biti izvedeni pred lice pravde.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button