Specijal

Ima samo devet godina, a upisuje doktorske studije

Laurent Simons, čudo od djeteta iz Belgije sa samo devet godina studira elektrotehniku, a upisat će doktorski studij na američkom univerzitetu u oblasti elektrotehnike nakon što su ga roditelji povukli sa holandskog univerziteta

AMSTERDAM (AA) – Laurent Simons, čudo od djeteta iz Belgije sa samo devet godina studira elektrotehniku, a upisat će doktorske studije na američkom univerzitetu u oblasti elektrotehnike nakon što su ga roditelji povukli sa holandskog univerziteta.

Njegovi roditelji su kazali novinarima da su donijeli takvu odluku nakon što Tehnološki univerzitet u Eindhovenu (TUE) nije dozvolio njihovom sinu da ranije diplomira, prije drugih studenata.

Laurentov otac Alexander Simons je kazao da je holandski univerzitet pokušao blokirati upis njegovog sina na američki univerzitet.

“Nije u redu to što rade. Laurent ne pripada njima”, rekao je otac izrazito nadarenog dječaka.

Tehnološki univerzitet u Eindhovenu (TUE) je ipak odbacio takve navode.

“Nikada ne pokušavamo zadržati studente samo za sebe. Nikada nam nije cilj da nekoga isfrustriramo. Njegovi profesori su uživali radeći s njim, ne samo zbog njegovog ogromnog talenta, već i zato što je vrlo srdačan i radoznao dječak”, kazali su sa TUE-a.

Roditelji devetogodišnjeg dječaka nisu otkrili na kojem američkom univerzitetu će njihov sin studirati.

Slični članci

Back to top button