MagazinSpecijal

Ja, Mirjana Bobić Mojsilović

Završila Prvu beogradsku gimnaziju. Diplomirala novinarstvo na FPN. Pisala za Omladinske novine, NIN, Oslobođenje, Danas, Dugu, Politiku... Objavljuje kolumnu u Novostima. Objavila šesnaest knjiga, a njene drame su izvođene na mnogim scenama.

Ime i prezime: Mirjana Bobić Mojsilović

Datum i mesto rođenja: Rođena sam istog dana kad i Vasko Popa, Antoan de Sent Egziperi i Oriana Falači, iste godine kad i Barbika.

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Lako i lepo, uz knjigu, i svoje najbliže, u prirodi.

Koju osobu najviše cenite: Onu osobu koja je dostigla moj ideal – biti zadovoljan u sopstvenoj koži – a to je svako ko radi ono što voli, i onaj koji samo od tog rada živi.

Grad u koji želite ponovo otići: Pert, Australija

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Ni jedno jelo ne bih mogla svakog dana da jedem, ali ono bez čega ne mogu jeste povrće i salata.

Kome najviše verujete: Mami, i starim ljudima koji su mudri. Ne kaže se slučajno, „Ko nije na vreme slušao babu, kasnije će slušati lajfkouča“.

Gde se najbolje odmorite: Mogu da se odmorim bilo gde, ako sebi dam dozvolu za odmor. A dozvolu za odmor, moram da zaslužim, da imam osećanje da sam pre toga nešto uradila. Inače, najviše me odmara blizina vode.

Najbolji dan u životu: Svaki dan u kome nema loših vesti, za mene je najbolji dan. Ipak, najsrećniji dan je dan kada sam rodila moju ćerku.

Poslednja laž na koju ste naseli: Dobronamerni ljudi češće nasedaju na laži, Ja sam jedna od tih. Laž je uvek povezana sa nekim zlim namerama, a ja se trudim da zle ljude otkačim od sebe i da ih što pre zaboravim.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Aktivna sam na instagramu, jer je to danas vrlo moćno sredstvo komunikacije, kakva je svakom umetniku potrebna. A, sa tvitera sam otišla još pre nekoliko godina jer se tamo uglavnom govori o politici i indukuje mržnja i linč. Čuveni Riki Žervez je nedavno rekao – baviti se tviterom, to je kao da čitate poruke na zidu javnog toaleta.

Najlepši poklon koji ste dobili: Dobra, utešna, inspirišuča reč.

Omiljena životinja: Pas, i ptičice senice.

Omiljeni muzičar ili bend: Volim džez, klasičnu muziku, bossa novu- imam mnogo omiljenih,ali evo sada mi na pamet pada Antonio Karlos Žobim.

Omiljeni pisac: Margarit Diras.

Poslednja knjiga koju ste pročitali: Sedma funkcija jezika, Lorana Binea.

Omiljeni filmski lik: Najomiljeniji filmski lik svih vremena mi je Kazancakisov junak GRK ZORBA, koga je spektakularno odigrao Entoni Kvin.

Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju: Nole, sve njegove mukotrpne i dramatične pobede.

Tim za koji navijate: Ja uvek ,navijam, u stvari, za slabije.

Omiljena narodna izreka: Kuću ruši vlaga, a čoveka briga.

Koje pitanje najviše mrzite: Koliko imate godina.

Vaša najveća nada: Da će za sve nas doći bolja vremena.

Slični članci

Back to top button