Zabava & Moda

Dženifer Aniston je Grkinja, poreklom sa Krita

Džennifer Aniston je poznata i po tome što daje priloge za crkve pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

LOS ANĐELES – Džennifer Aniston (11.2. 1969.) je Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađena američka filmska i televizijska glumica, najpoznatija po ulozi Rachel Green u popularnom sitcomu Friends.

Ona je rođena u Šerman Ouksu, u Kaliforniji, a odrasla u Njujorku. Kćerka je grčko-američkog glumca Džona Anistona čije pravo ime je Ioannis Anastasakis i glumice Nensi Dau. Dženifer ima dva polubrata, Džona Melika i Aleksa Anistona. Njen otac je rođen na ostrvu Krit, Grk je i pravoslavac i kćerku je odgojio u duhu pravoslavlja.

Kum Dženifer Aniston bio je grčko-američki glumac Teli Savalas, najbolji prijatelj njenog oca. Anistonova je i deo detinjstva provela u Grčkoj.

Džennifer Aniston je poznata i po tome što daje priloge za crkve pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Diplomirala je na Menhetnu, na Višoj muzičkoj i dramskoj školi “La Gvardiji”. Tu je nastupala u manje poznatim predstavama “For Dear Life” i “Dancing On Checker’s Grave”. Za vreme školovanja za život je zarađivala radeći kao telefonski prodavac i kao raznosač na biciklu.

Magazin “Forbs” je uvrstio Anistonovu na listu najbogatijih žena u svetu zabave.

Njena veza sa glumcem Bredom Pitom je često publikovana od strane novinara, i svojevremeno je bila glavni predmet pisanja svih svetskih tabloida. Udala se za Bred Pita 29. jula 2000. godine, na raskošnom venčanju u Malibuu, a 7. januara 2005. su se rastali. Dženifer je zvanično podnela tužbu za razvod braka 25. marta 2005. godine, a parnica je okončana 2. oktobra iste godine.

Slični članci

Back to top button