Zabava & Moda

Ko će dati 15.000 funti za parfem?

Ideja da imate parfem koji će da bude vaš zaštitni znak jedna je stvar, ali ideja da imate parfem kreiran specijalno za vas, prema vašoj ličnosti, stilu i željama, nešto je sasvim drugo.

Azi Glaser dugo je kreirala parfeme po mjeri, i to uglavnom za bogate i slavne. Jedan od klijenata je i Džoni Dep koji njen rad opisuje kao “esenciju karaktera u mirisu”.

Ukoliko želite ekspertizu Azi Glaser, možete da je dobijete u Londonu, u luksuznoj robnoj kući Harvey Nichols, u Bespoke Atelier by Azzi Glasser, a susret će vas koštati 15.000 funti.

Posredstvom Harvey Nicholsove Concierge službe, privatni sastanci sa Glaserovom mogu da budu dogovoreni i u njenom studiju, jer Azi prvo želi da upozna klijenta.

“Ja” u bočici

“Neki od mojih klijenata kažu kako im ti susreti izgledaju kao zabavna terapija, ali zaista je riječ o tome da što bolje upoznam njihov karakter i shvatim kako bi oni željeli sebe da predstave svijetu”, pojašnjava Azi Glaser proces nastanka parfema, što obično traje nekoliko sati.

“Kada dobijem jasnu sliku, nešto poput DNK traga, pozabavim se njihovim modnim stilom – od odjeće, preko nakita i ukrasa za kosu – te spojim te elemente prilikom komponovanja parfemske formule.”

Od tog trenutka nastaje stvaranje uzoraka koji su kombinacija ključnih nota parfema koje se slažu sa karakterom kupca, nakon čega zajedno biraju onaj koji najviše odgovara.

“Uvijek objašnjavam koliko pažljivo biram sastojke parfema – kao što režiser bila glumce za glavne likove filma, a potom biram sporedne sastojke koji treba da pomognu da priča bude što bolje ispričana, nakon čega mogu reći da je klijent zaista dobio parfem koji može biti njegov potpis.”

Preporuke klijenata zaista su izuzetne. Džud Lav kaže: “Kreirala mi je miris za koji sam mislio da ga oduvijek imam – to sam ja, samo što to nikada ranije nisam imao u bočici.”

Helena Bonam Karter svoj parfem opisuje kao “zaštitni oblak, nevidljivi oklop, emotivni balon i kapiju za obećanu zemlju”, dok Orlando Blum kaže da su njene kreacije “dragocjene vremenske kapsule” koje vas prenose u nezaboravne trenutke u životu.

Klijenti, među kojima je i Kajli Minog, uistinu zvuče zadovoljno. Ali, da li je cijena od 15.000 funti opravdana?

“Parfem kreiran specijalno za vas, koji volite, a oni oko vas ga obožavaju, koji budi vaš poseban stil i stvara uspomene u godinama koje tek dolaze, jedna je od ljepših stvari koje donosi život”, smatra Azi Glaser.

“Izuzetno je teško odabrati miris u moru parfema koji se mogu naći na policama, posebno kada počnu da vas zbunjuju izrazima poput top nota ili sastojcima za koje nikada niste čuli. Imala sam sreću da proteklih godina radim sa mnogim holivudskim glumcima i gotovo svi su mi rekli kako imaju problem da od onoga što se nalazi na tržištu pronađu miris po kojem će biti prepoznatljivi. Ljudi su individue koje nemaju isti karakter, ličnost pa čak i stil. Želim da se njihov DNK podudara sa parfemom, nešto poput pričanja lične priče putem parfema, tako da kada pomirišete rezultat, čini se savršenim za njih i one koji ih okružuju.”

“Čulo mirisa jedno je od najjačih čula”, pojašnjava Azi Glaser. To joj zaista vjerujemo, ali zašto joj dati 15.000 funti za bočicu parfema?

CG Gracija

Slični članci

Back to top button