Novo

Facebook Messenger dobija end-to-end šifrovanje i desktop aplikaciju

Fejsbuk Mesindžer u skoroj budućnosti očekuju promjene kao što su brža i kompaktnija aplikacija, bolja privatnost korisnika, i objavljivanje Messenger Windows i Mac OS desktop aplikacije.

Na tradicionalnoj Fejsbukovoj F8 konferenciji predstavljene su i novosti koje očekuju Fejsbuk Mesindžer.

Projekat LightSpeed obuhvata Messenger koji je ponovo isprogramiran od nule, a cilj takvog postupka je lakša i brža aplikacija. Nova aplikacija imaće vrijeme učitavanja od 2 sekunde (iako su uključene sve opcije koje ima aktualna puna verzija Mesindžera), te bi trebalo da bude znatno manja od trenutne aplikacije koja “teži” oko 100 MB. Okvirni datum predstavljanja ove nove verzije zasad nije poznat.

Što se tiče aplikacije za Windows 10 i macOS ona bi korisnicima trebala biti dostupna do kraja godine, a obuhvatiće funkcije kao što su video-pozivi i grupni čet.

Još jedna od novosti koja se spominje je i dodavanje mogućnosti zajedničkog gledanja i komentarisanja video-sadržaja. Osim samog videa korisnici će moći vidjeti i sagovornika, zajedno komentarisati šta se događa u videu, i gledati reakciju sagovornika na neku od scena u videu koji se prikazuje.

Što se tiče privatnosti pominje se dalja posvećenost Fejsbuka u implementaciji end-to-end enkripcije (šifrovanja) kao zadate opcije unutar Mesindžera.

Slični članci

Back to top button