Novo

Adem Ljajić: Siniša Mihajlović je sposoban da se izbori

BEOGRAD (AA) – Na prijateljskoj utakmici protiv Paragvaja u Kruševcu, Adem Ljajić je konačno zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji i bio jedan jedan od najzapaženijih aktera u reprezentaciji Srbije. Iskusni vezni fudbaler ne krije da se najbolje oseća u ulozi pleja, gde njegova tehnika i osećaj za završni pas dolaze do punog izražaja.

“Dugo u reprezentaciji nisam igrao na svojoj omiljenoj poziciji. U Kruševcu je sve došlo na svoje mesto i mogu da buem zadovoljan igrom i rezultatom. Pobeda nam mnogo znači na planu samopuzdanja, iako nije bilo lako. Paragvaj je ispred nas na FIFA-inoj rang listi, imaju ozbiljne igrače u svojoj postavi i pokazali su se kao veoma nezgodan rival. Nadam se da će taj ’minimalac’ biti uvertira u pobednički niz i da ćemo se i iz Vilnjusa vratiti ozarenih lica. Ostaje mala žal što se nisam upisao u strelce, bio bi to moj jubilarni deseti gol za Srbiju. Sve sam dobro uradio, ali je prečka pokvarila užitak”, rekao je Ljajić.

Srbijanski reprezentativci su posle dva dan predaha, seli u avion i otputovali za Vilnjus, gde ih u ponedeljak očekuje meč za bodove protiv domaće Litvanije.

“Dobro ih poznajemo, uspeli smo oba puta da pobedimo Litvance u Ligi nacija. To je ekipa koja voli da se brani, mi smo favoriti i tu nema šta da se priča. Moramo kako znamo i umemo da osvojimo tri boda i zadržimo teoretske šanse za drugo mesto u grupi. Znamo šta nas čeka, igraće se na veštaćkoj travi, atmosfera ume da bude prilično ’vrela’ za gostujuće timove, ali na nama je da se prilagodimo ambijentu i da od starta preuzmemo kontrolu igre”, rekao je Ljajić.

Pogotkom u Kruševcu, Aleksandar Mitrović se izjednačio s Duškom Bajevićem na šestom mestu večne liste strelaca ‘jugoslovenskog’ fudbala.

Ademu imponuje što član njegove generacije može da uđe u istoriju i obori rekord koji je na snazi više od pola veka.

“Mnogo mi je drago zbog Mitrovića. To je momak koji ne štedi sebe i uvek pruža maksimum u dresu reprezentacije. On ne pravi razliku između zvanične i prijateljske utakmice i zato i jeste u situaciji da postane najbolji strelac svih vremena. Verujte mi, ne govorim ovo samo zato što je uključena kamera. Često sa svojim drugarima komentarišem njegove partije i tvrdim da je Mitar ubedljivo naš najkorisniji igrač. Ima važnu ulogu u prenosnim loptama, svaka duga je njegova, uvek je tu kad treba da se postigne gol… Zaista sam srećan zbog njega i verujem da će brzo da prestigne slavnog Stjepana Bobeka”, govorio je Ljajić.

Nije Ljajić propustio priliku da pošalje poruku podrške svom fudbalskom učitelju Siniši Mihajloviću.

“Stalno sam na vezi s Miroslavom Tanjgom. Čim počnem da pričam o Mihi, prorade emocije. Ne mogu da verujem da se sve to izdešavalo, ali sam siguran da će izaći kao pobednik. Dobro ga poznajem, možda i najbolje od svih reprezentativaca, sarađivali smo u reprezentaciji, Torinu i Fiorentini. Čekam da prođe malo vremena, pa ću ga pozvati, pričaćemo o svemu. Ako je neko sposoban da se izbori s bilo kakvim problemom u životu, onda je to Siniša Mihajlović”, rekao je Ljajić.

Slični članci

Back to top button