GlobusNovo

Rusi gomilaju rakete

Ruske oružane snage bogatije su od 2012. godine za više od 200 interkontinentalnih balističkih raketa, i kopnenih i za podmornice.
Ruska vojska je u poslednjih nekoliko godina nabavila više od 1.000 novih aviona i hiljade tenkova s cilje da se modernizuje i spremnije odgovori na napetosti sa Zapadom, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu.
On se pohvalio dostignućima vojske u proteklih šest godina, koliko se on nalazi na poziciji ministra odbrane, rekavši u parlamentu da su se oružane snage pretvorile u visoko mobilnu silu sposobnu da “projektuje silu na udaljene oblasti”, prenosi AP.

On je naglasio da je vojska primila više od 1.000 ratnih aviona i borbenih helikoptera i preko 3.700 tenkova u periodu od 2012 do 2018.

Ministar odbrane je naglasio da vojska koja broji milion aktivnog osoblja ima skoro 400.000 profesionalnih vojnika i podoficira, što je značajan pomak za oružane snage koje su se u skorijoj prošlosti oslanjale isključivo na regrutaciju.

Dodao je da su oružane snage primile 109 interkontinentalnih balističkih raketa i 108 ICBM-a raketa za podmornice i formirale 10 brigada naoružanih najsavremenijim “Iskander” raketama kratkog dometa. 

Slični članci

Back to top button