Novo

Otac ubijenog mladića traži prošrenje optužnice

Jusuf Skarep tvrdi da je falsifikovana njegova izjava koju nije dao ni policiji ni tužilaštvu

TUTIN – Jusuf Skarep, otac Fahrudina (22), razočaran je odlukom da se ubistvo njegovog sina kvalifikuje kao ubistvo na mah, krivično delo za koje je zaprećena znatno manja kazna.

On tražio da se delo, za koje je optužen policajac Raica Beloica, prekvalifikuje na ubistvo, ali i da se optužnica proširi i na još trojicu policajaca koji su u trenutku zločina bili sa Beloicom.

“Oni bi trebalo da odgovaraju za pomaganje počiniocu krivičnog dela i trebalo je svi da budu uhapšeni. Moraju je da odgovore gde su vodili mog sina dva sata nakon ubistva i zašto nisu odmah pozvali Hitnu pomoć”, rekao je Skarep.

“Čak je i falsifikovana moja navodna izjava kao oštećenog. Odgovorno tvrdim da nikada nisam dao izjavu, niti me je bilo ko iz policije ili tužilaštva pozvao da dam izjavu. Razočaran sam i odlukom da se ubici mog sina sudi u Užicu, umesto u Novom Pazaru”, naveo je Jusuf Skarep.

On je istakao da njegov sin nije bio švercer, da je te noći išao u Dolovo kod devojke i da u njegovom automobilu nije pronađena nikakva roba.

Jusuf je dodao da ih je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefaović koji se izvinio, izjavio saučešće i poručio da je na pravosudnim organima da utvrde šta se desilo.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Više tužilaštvo u Užicu ga je, nakon sprovedene istrage, optužilo da je počinio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Glavni pretres zakazan je za 28. februar u 10 časova pred Višim sudom u Užicu.

Slični članci

Back to top button