Balkan

Kavazović: Ashdown bio veliki prijatelj Islamske zajednice

Reis Kavazović boravi u posjeti Londonu gdje na zahtjev porodice Ashdowna učestvuje na komemoraciji.

LONDON (AA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je tokom boravka u Londonu, povodom učešća na komemoraciji nekadašnjem Visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu, poručio da je lord Ashdown bio veliki prijatelj Islamske zajednice u BiH, ali i prijatelj svim narodima te zemlje.

“Ovdje smo da odamo našu veliku počast i zahvalnost lordu Paddyju Ashdownu zbog onoga što je on učinio za Bosnu i Hercegovinu u svojoj službi kao visoki predstavnik. Mi smo neizmjerno zahvalni za sve ono što i danas uživamo od onih reformi koje je on poduzeo. Možemo slobodno kazati da bi vjerovatno još uvijek u Bosni oni najokorjeliji kriminalci slobodno živjeli da nije bilo lorda Paddyja Ashdowna“, rekao je Kavazović.

Naglasio je da je Ashdown bio veliki prijatelj Islamske zajednice u BiH, ali i prijatelj svim narodima te zemlje.

“Islamska zajednica je naravno bila prijatelj lordu Ashdown, a i on je bio prijatelj Islamskoj zajednici kao što je bio i prijatelj svim narodima u Bosni i Hercegovini. Zbog toga smo danas ovdje da mu to priznanje, iako je otišao sa ovog svijeta, iskažemo i da se obavežemo da ćemo ga se sjećati, i onoga što je on učinio u BiH“, kazao je Kavazović.

Reis Kavazović boravi u posjeti Londonu gdje na zahtjev porodice Ashdowna učestvuje na komemoraciji.

Tokom dana i sutra, reisu-l-ulema će imati više sastanaka sa zvaničnicama u vladi Ujedinjenog Kraljevstva, predstavnicima većeg broja nevladinih i vjerskih organizacija i zastupnika u parlamentima, među kojima je i ministar vjera i zajednica lord Viscount Younger.

Slični članci

Back to top button