Balkan

Džaferović: Uzrok problema je nastojanje predstavnika RS-a da se obustavi NATO put BiH

Pošto ANP nije bio na dnevnom redu redovne sjednice, kako je kazao, onda nije donesena odluka da se on usvoji i dostavi NATO savezu, a također ne bi bilo dogovora ni na vanrednoj sjednici vezano za mandatara

SARAJEVO (AA) – Uzrok problema koje mi danas imamo je unilateralno nastojanje političkih predstavnika iz Republike Srpske da se obustavi NATO put Bosne i Hercegovine, odnosno da se ne dostavi prvi Godišnji nacionalni plan, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

“Na današnjoj redovnoj sjednici nije bilo dogovora članova Predsjedništva vezano za usvajanje i slanje ANP prema NATO savezu. I pošto nije bilo dogovora u toku konsultacija prilikom pripreme sjednice, onda smo se dogovorili da tu tačku skinemo s dnevnog reda”, pojasnio je Džaferović u izjavi novinarima. 

Pošto ANP nije bio na dnevnom redu redovne sjednice, kako je kazao, onda nije donesena odluka da se on usvoji i dostavi NATO savezu, a također ne bi bilo dogovora ni na vanrednoj sjednici vezano za imenovanje mandatara za novi zaziv Vijeća ministara BiH. 

Slični članci

Back to top button