Balkan

Ja, Suzana Rudić

Završila srednju školu za dizajn “Bogdan Šuput”, smer dizajn enterijera i industrijskih proizvoda. Master prof. likovne kulture i vajarka. Objavila tri zbirke pesama “Vreme orhideja” 2015, “Druga strana ogledala” 2019 za koju je dobila nagradu “Stražilovo”, “Anatomija reči”, 2021. godine koja je bila u užem izboru za nagradu “Srboljub Mitić”. Učesnca na festivalu mladih u Vrbasu, učesnica u grupnim likovnim izožbama.Učesnica na seminaru terakote velikog formata. Učestvovala u radionici u izlivanju gvožđa, Banska Bistrica, Slovačka. Predstavljala Srbiju na “Birmingham International literary salon’’ UK. Pesme su prevedene na makedonski, slovački, rusinski, mađarski, englenski, španski, arapski, japanski. Prvo rado iskustvo u prosveti je stekla u osnovnoj školi ,”Petefi Šandor’’ gde je menjala nastavnika likovne kulture. Trenutno zaposlena na „Nportalu“, u okviru “Večernjih novosti.”

Ime i prezime:  Suzana Rudić

Datum i mesto rođenja: 16. 10. 1996. Ruma

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Negde pored vode, sa prijateljima uz priču, poneku  dobru pesmu. Otpustiti sve negativne misli i emocije. Gledati pred veče u zvezde i  maštati. Težiti da se ostvare snovi.

Koju osobu najviše cenite: Postoji  mnogo ljudi koji su  mi pružili ruku i bez kojih ne bih bila danas ovo što jesam. Počev od mog dede, profesora, prijatelja koji su mi govorili da usporim kad treba. Saradnika i šefova koji su me usmeravali, urednika i kolega na Nportalu koji su me ohrabrivali.

Grad u koji želite ponovo otići: Ne volim da se na jedno mesto vraćam dva puta, ako nema potrebe za tim. Zavisi kakve su uspomene ostale. Prošlost nije hrana i voda da se od nje može živiti, samo čuči tu negde  i ne treba je besporebno raspakivati.

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Sarmu

Kome najviše verujete: Onome ko veruje meni

Gde se najbolje odmorite:  Gledajući ravnicu, u mom rodnom kraju. Vojvodina, Srem će zauvek biti deo moje duše.

Najbolji dan u životu:  Volim dane u kojima pratim srce, ali poslušam i razum kada je u pitanju donošenje važnih odluka.

Poslednja laž na koju ste naseli: Više ne obraćam pažnju na laži. Ko želi da  me laže, može, razotkriće se sam.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Često, zbog prirode posla.

Najlepši poklon koji ste dobili:  Uvek se radujem sitnicama, lepoj reči, poznanstvu iz kog se može stvoriti kvalitetno  prijateljstvo. Volim da održavam kontakte , upoznajem ljude.  Ali…posle treće date prilike ako  neko pogreši, teško da ću dati četvrtu šansu. Onaj ko me poznaje, znaće čime če me obradovati.

Omiljena životinja:  Psi, najviše. Obožavam konje, laste… Kad ugledam vilinog konjica, svojom pojavom mi ulepša dan.

Omiljeni muzičar ili bend:  Često inspiraciju za pisanje pronalazim u klasičnoj muzici, Bahu, recimo. Međutim, kroz druženje sa kolegama naučila sam da prihvatim svaki žanr. To je deo posla i života.

Omiljeni pisac: Crnjanski, ruski pesnici i pesnikinje.

Poslednja knjiga koju ste pročitali:  Kao knjiga sa poukom ostala je “urezana “ definitivno “Starac  i more.”

Omiljeni filmski lik: Često zalutam u dubinu svoje duše da pronađem Palčicu koju sam volela u detinjstvu i koja je  tako krhka i nežna, a ima dovoljno iskrenosti, snage i vere da prebrodi prepreke.

Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju: Svaka pobeda Partizana mi ulepša dan.

Tim za koji navijate: Partizan, oduvek i zauvek.

Omiljena narodna izreka:  “Tiha voda breg roni”

Koje pitanje najviše mrzite: Gde se trenutno nalaziš? Zašto si to tako uradila?

Vaša najveća nada: Da dobro neće nestati, da će se mladima otvoriti drugaćija vrata i da neće prestati veroati u snove.

Slični članci

Back to top button