Balkan

Praviće krizu pa odustati

Izetbegović je istakao da će neko vreme praviti krizu, a da će onda odustati, jer nisu u pravu, i upitao koje je to pravo ugroženo srpskim predstavnicima.

SARAJEVO, 26. jul 2021.(FoNet) – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas, povodom odluke stranaka iz Republike Srpske da ne učestvuju u radu zajedničkih institucija u Bosni i Hercegovini, da će oni taktizirati narednih 40 dana da vide mogu li nešto da dobiju, a onda će se u septembru sve normalno nastaviti.

Izetbegović je rekao da je trebalo da se počne sa bojkotom 1. avgusta kada su na kolektivnim godišnjim odmorima i parlamentarci i članovi Veća ministara, ali su to pomerili za sedam dana kako bi taktizirali da vide šta mogu dobiti u narednih 40 dana.

“Pravo da negiraju genocid, pravo da slave ratne zločince, pravo na aparthejd koji živimo u RS, gde imamo 20 posto nesrba, a samo ih je tri odsto na rukovodećim funkcijama. U RS je Bošnjacima zabranjen Bosanski jezik, u RS se osveštavaju, imaju srpske pravoslavne slave, državne institucije, škole i oni misle da su ugroženi”, kazao je Izetbegović za televiziju Hajat. 

Slični članci

Back to top button