Kultura

Ja, Adem Mehmedović

Adem Mehmedović stekao je reputaciju svetski poznatog pijaniste i kompozitora. Dobitnik je najistaknutijih nagrada na internacionalnim pijanističkim konkursima za klavir širom sveta. Studije klavira pohadjao je na eminentnim univerzitetima poput: " Berklee College of Music u SAD-u i Španiji " ; " Mozarteum Univerzitet u Salzburgu u Austriji "; " CCAA Univerzitetu u Kini" ; " Ankara Muzik ve Guzel Sanatlar Univerzitetu u Turskoj " i Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnik više prestižnih nagrada. Održao je više od 3000 klavirskih resitala, nastupa i koncerata u najeminentnijim dvoranama širom sveta: SAD, Austrija, Italija, Nemačka, Švajcarska, Holandija, Belgija, Engleska, Rusija, Turska, Malta, Kina, Srbija, Španija, Ukrajina i deo je mnogih projekata i festivala u Evropi i Aziji. Izdao dva albuma. Realizacija prva dvaalbuma bio je njegov master rad Berklee College of Music gde je diplomirao kao jedan od deset najuspešnijih muzičara iz celog sveta.

Ime i prezime: Adem Mehmedović

Datum i mesto rođenja: 15.04.1995 ; Novi Pazar , Srbija

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Sedam dana bez mobilnog telefona proveo bih na moru ili u šumi. Ako sam na moru, voleo bih da imam jedan mali čamac i da veslam od jednog mesta do drugog obilazeći razne plaže i mesta. Ako sam u šumi, voleo bih da se družim sa životinjama, da berem pečurke da ih konzumiram kako bih preživeo, i jednostavno bih uživao u prirodi.

Koju osobu najviše cenite: Najviše volim osobu koja je naučila da vlada sobom i da po svaku cenu istraje na dobrom putu. Da uvek, a naročito za vreme bolesti, sačuva vedrinu duha, da uskladi svoj karakter onom lepom mešavinom ljubaznosti i ozbiljnoga dostojanstva. Osobu koja bez muke i roptanja vrši svoje dužnosti. Osobu u koju svi imaju poverenja. Osobu koja kad god bi što rekla, isto tako i mislila, a sve što bi uradila, činila bi to bez ikakvih rđavih namera. Osobu koja se ničemu ne divi, ništa je ne može izbaciti iz ravnoteže, osobu koja nikad niti žuri, niti okleva, niti je bila u neprilici ili utučena. Osobu koja nikad nije vidno istiala svoju ljubaznost ili neljubaznost, nije se ljutila niti je bila podozriva. Osobu čiju dobrotu svako momentalno može osetiti. Osobu koja je sklona praštanju i koja neguje  ljubav prema istini. Osobu koja zna kuda ide.

Grad u koji želite ponovo otići: Valensija

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Sve vrste morskih plodova

Kome najviše verujete: Bogu. Sebi i majci.

Gde se najbolje odmorite: U prirodi, u šumi, ili na plaži, ili pored reke.

Najbolji dan u životu: Svaki dan u kome imam koncert ili neki muzički nastup mi je Najbolji dan u životu.

Poslednja laž na koju ste naseli: Poslednja laž na koju sam naseo je to kada mi je bivša simpatija rekla da će uvek biti tu uz mene. A devojku nemam već dugo.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Ne previše. Po mom mišljenju samo dovoljno toliko da ljudi iz celog sveta mogu pratiti moj muzički rad.

Najlepši poklon koji ste dobili: Šolja za kafu sa likom mog omiljenog karaktera iz Anime crtanog filma. U pitanju je „Monkey D Luffy“ iz crtanog serijala „One Piece“. Mnogo volim japanske Anime crtaće.

Omiljena životinja: Orao.

Omiljeni muzičar ili bend: Robert Glasper Experiment.

Omiljeni pisac: Marko Aurelije.

Poslednja knjiga koju ste pročitali: „Knjiga 5 Prstenova“ – Miyamoto Musashi.

Omiljeni filmski lik: John Wick.

Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju: Kada je Jugoslavija osvojila svet u košarci 2002 god. Ima sam samo 7 godina i još uvek to pamtim.

Tim za koji navijate: Zaista već dugo vremena ne pratim sport.

Omiljena narodna izreka: Na muci se poznaju junaci.

Koje pitanje najviše mrzite: Najbolji dan u životu?

Vaša najveća nada: Da sve živa bića u svetu budu srećna.

Slični članci

Back to top button