Globus

Napadnute džamije u Njemačkoj i u Kozarskoj Dubici

Na džamiju u Dortmundu bačen je Molotovljev koktel što je izazvalo manji požar

KELN – KOZARSKA DUBICA (AA) – Tokom prethodne noći na džamiju Eving Ulu u Dortmundu, u Njemačkoj, bačen je Molotovljev koktel.

U manjem požaru na vjerskom objektu nije bilo povrijeđenih.

Razbijeni su i prozori jedne prostorije u sklopu džamije.

Novinar AA doznaje kako je požar ugašen prije nego što se proširio čime je spriječena eventualna tragedija. Pojedini izvori sumnjaju da bi iza napada mogli stajati pristalice terorističke organizacije ili ekstremni desničari.

Pripadnici policije analiziraju fotografije i videozapise, a istragom će biti utvrđeno više detalja.

Policijskoj stanici Kozarska Dubica juče ujutro prijavljeno je da je u Kozarskoj Dubici, na vjerskom objektu Islamske vjerske zajednice uočeno razbijeno prozorsko staklo.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, gdje je tom prilikom utvrđeno da je nepoznati izvršilac, u toku noći 19. na 20. oktobar, upotrebom podesnog predmeta razbio prozorsko staklo u prizemlju objekta, nakon čega je ušao u unutrašnjost objekta iz kojeg ništa nije otuđeno”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor, policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja i identifikacije izvršioca krivičnog djela “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”.

Slični članci

Back to top button