Globus

I Makron kao i Putin uvek nosi sistem za aktiviranje atomskih bombi

"Mobilna baza" prati predsednika Makrona na svim putovanjima.

Najavljeno je da u Beograd u ponedeljak u dvodnevnu posetu Srbiji stiže predsednik Francuske Emanuel Makron. Makron se nalazi na čelu jedne od 10 nuklearnih sila u svetu i nosi “mobilnu bazu” za svaku vojnu komandu.

Kada je početkom godine, predsednik Rusije Vladimir Putin posetio Beograd, uz njega je non-stop išao specijalac, koji je nosio “atomski koferčić”.

Makron će na aerodrom “Nikola Tesla” doleteti sa crnom torbom koja se zove “mobilna baza”.

Ruski specijalac je prilikom posete ruskog predsednika Srbiji išao iza njega i u ruci držao crni kofer. U pitanju je “atomski koferčić” u kome se nalazi uređaj veze pomoću kojeg ruski predsednik može da lansira rakete sa atomskim bojevim glavama. Putin se ne odvaja od kofera ni tokom poseta drugim zemljama.

Sličan sistem veza koristi i francuski predsednik. Naime, u Francuskoj nuklearna aktovka ne postoji zvanično. Crna torba koja se zove “mobilna baza” prati predsednika na svim njegovim putovanjima, ali nije posebno posvećena nuklearnoj sili, već predstavlja vezu sa misterioznom salom “Jupiter”, koja se nalazi ispod Jelisejske palate.

Slični članci

Back to top button