Globus

Izraelska avijacija nastavila s bombardovanjem Gaze

Izraelska vojska je izvela zračne napade na različite dijelove Gaze čija meta su bili položaji brigade Saraya al-Quds, vojnog krila pokreta otpora Islamski džihad

GAZA (AA) – Izraelski vojni avioni nastavljaju sa napadima na Pojas Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelska vojska je izvela zračne napade na različite dijelove Gaze čija meta su bili položaji brigade Saraya al-Quds, vojnog krila pokreta otpora Islamski džihad.

Na nebu iznad Gaze mogu se vidjeti brojni vojni avioni i bespilotne letjelice, dok u tom području odjekuju eksplozije.

Zapovjednici brigade Saraya al-Quds su saopćili da su kao odgovor na posljednje izraelske napade ponovo počeli izvoditi raketne napade na Izrael.

Abu Hamza, portparol brigade Saraya al-Quds, na Twitteru je napisao da su uzvratili nakon izraelskih napada na njihove položaje.

U Izraelu je zbog povećanih tenzija, obustavljena nastava u školama blizu granice s Pojasom Gaze, koji je pod blokadom, a suspendirane su i pojedine željezničke linije.

U saopštenju izraelske vojske navodi se kako su, nakon analize situacije, privremeno suspendirane željezničke linije na područjima blizu granice s Gazom, a obustavljena je i nastava u školama. Savjetovano je i da se otkaže niz programa koji su trebali biti održani u Aškelonu, Sderotu i Netivotu.

Izraelski vojnici jučer ujutru su otvorili vatru na dvojicu Palestinaca uz obrazloženje da su navodno na granici s Gazom postavili eksplozivne naprave. U napadu je ubijen jedan Palestinac, a drugi je ranjen.

Palestinci koji su se tu zadesili, željeli su preuzeti tijelo smrtno stradalog, ali im to izraelski vojnici nisu dopustili.

Izraelska vojska je na navodne raketne napade iz Gaze uzvratila zračnim napadom na, kako se navodi u saopštenju, položaje Islamskog džihada u Siriji i Pojasu Gaze.

U napadu nedaleko od Damaska smrtno su stradala dvojica pripadnika Islamskog džihada, a u Gazi su ranjene četiri osobe.

Slični članci

Back to top button