Globus

Jordanska kraljica Rania optužuje: “Zapadni lideri imaju dvostruke standarde”

"Ovo je prvi put u modernoj povijesti da postoji takva ljudska patnja, a svijet čak i ne poziva na prekid vatre", dodala je kraljica Rania. 

Jordanska kraljica Rania kazala je da zapadni lideri imaju dvostruke standarde jer nisu osudili smrt civila pod izraelskim bombardovanjem u Gazi.

Govoreći za CNN kraljica Rania je rekla da su ljudi širom Bliskog istoka, uključujući Jordan, šokirani i razočarani reakcijom svijeta na katastrofu koja se odvija.

“U posljednjih nekoliko sedmica vidjeli smo očigledne dvostruke standarde u svijetu. Kada se dogodio 7. oktobar, svijet je odmah i nedvosmisleno stao uz Izrael i njegovo pravo da se brani i osudio napad koji se dogodio… ali ono što vidimo u posljednjih nekoliko sedmica, vidimo tišinu u svijetu”, rekla je ona za CNN.

“Ovo je prvi put u modernoj povijesti da postoji takva ljudska patnja, a svijet čak i ne poziva na prekid vatre”, dodala je kraljica Rania. 

Kraljica je ovo rekla u razgovoru sa reporterkom CNN-a Kristijan Amanpur. Kraljica Ranija, koja je i sama porijeklom Palestinka, pored toga što vrlo često učestvuje u humanitarnim akcijama, a zajedno sa svojim mužem, kraljom Jordana Abdulahom II, pomaže i brojnim obrazovnim i kulturnim institucijam širom svijeta, važi i za simbol elegancije, mode i stila u svijetu.

Slični članci

Back to top button