Globus

Britanski princ Charles zaražen korona virusom

Princ Velsa ima blaže simptome. Njegovo zdravstveno stanje je i dalje dobro i radi od kuće već nekoliko dana, navodi se u saopštenju iz rezidencije Clarence

LONDON (AA) – Britanski prestolonasljednik princ Charles zaražen je korona virusom.

Iz prinčeve rezidencije Clarence potvrđeno je da je prvi u redu nasljednika na tronu Ujedinjenig kraljevstva princ Charles testiran na korona virus i da je test bio pozitivan.

“Princ Velsa ima blaže simptome. Njegovo zdravstveno stanje je i dalje dobro i radi od kuće već nekoliko dana“, navodi se u saopštenju.

Najstariji sin kraljice Elizabethe II i princa Philipa princ Charles (71) i njegova supruga i vojvotkinja od Cornwella Camilla (72) su u karantinu, a Camilla je bila negativna na testu na korona virus.

Prema podacima britanske vlade, u toj zemlji je korona virusom zaraženo 6.650 osoba, a od posljedica zaraze preminulo je 335 oboljelih.

Korona virus se krajem prošle gdine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a potom se proširio u 170 država i teritorija u svijetu.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta proglasila globalnu pandemiju.

Prema podacima američkog univerziteta “Johns Hopkins“, u svijetu je korona virusom zaraženo 428.000 ljudi, a od posljedica zaraze je umrlo više od 19.000 oboljelih. Izliječeno je blizu 110.000 zaraženih.

Slični članci

Back to top button