Globus

Erdogan: Turska poslala pomoć u 17 zemalja u borbi protiv korona virusa

- Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio kako nakon globalne pandemije korona virusa ništa više u svijetu neće biti isto

ISTANBUL (AA) – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je u obraćanju naciji u srijedu povodom situacije u vezi sa korona virusom izjavio da je Turska zemlja koja je najranije poduzela opsežne mjere u borbi protiv korona virusa.

“U roku od 2-3 sedmice ćemo obuzdati brzinu širenja virusa te ćemo uz najmanju moguću štetu okončati cijeli proces”, rekao je Erdogan.

Naglasio je kako nakon globalne pandemije korona virusa ništa više u svijetu neće biti isto.

“Svijet se kreće prema periodu u kojem nakon ove epidemije ništa više neće biti isto i u kojem će se izgraditi potpuno novi globalni, politički, ekonomski i socijalni sistem”, kazao je Erdogan.

Dodao je kako su mnoge zemlje nakon izbijanja korona virusa zatražile pomoć od Turske u cilju suzbijanja zaraze.

“Ukupno 69 zemalja je tražilo pomoć od nas i mi smo poslali pomoć u njih 17 u okviru naših mogućnosti. Ulažemo ogromne napore da naše prijatelje u ovim teškim danima ne ostavimo same”, rekao je predsjednik Turske.

Napomenuo je da je njegova zemlja donijela brojne mjere kako bi pružila snažnu ekonomsku podršku građanima, privrednicima i kompanijama pogođenim posljedicama korona virusa.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button