Globus

Rusija pozvala Azerbejdžan i Armeniju na sastanak u Moskvu

- Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov imao je telefonski razgovor s azerbajdžanskim ministrom vanjskih poslova Ceyhunom Bayramovim i armenskim ministrom vanjskih poslova Zohrabom Mnatsakanyanom, a ruska strana izrazila je zabrinutost zbog tekućih sukoba između Azerbajdžana i Armenije

MOSKVA (AA) – Rusija je ponudila predstavnicima Azerbejdžana i Armenije da se sastanu u Moskvi, javlja Anadolu Agency (AA).

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov imao je telefonski razgovor s azerbajdžanskim ministrom vanjskih poslova Ceyhunom Bayramovim i armenskim ministrom vanjskih poslova Zohrabom Mnatsakanyanom, saopćeno je iz MVP-a Rusije.

Tokom razgovora u kojem je bilo riječi o situaciji u Nagorno Karabahu, ruska strana izrazila je zabrinutost zbog tekućih sukoba između Azerbajdžana i Armenije.

Na sastanku, na kojem je pozvano na smanjenje napetosti, kao i na izbjegavanje “provokativne” i “ratne” retorike, naglašeno je da bi strane trebale ponovno pokrenuti proces pregovora.

Naglašeno je kako će Rusija nastaviti ulagati napore na posredovanju u rješavanju pitanja Nagorno Karabaha, a stranama je ponuđeno da se u Moskvi održi i stastanak ministara vanjskih poslova tri zemlje.

Slični članci

Back to top button