Globus

Erdogan: Osuđujemo šutnju Zapada na svrgavanje pučem, mučenje i umiranje Morsija

Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i umiranje Mohammeda Morsija, koji je demokratskim izborima došao na vlast, kazao je Erdogan

ISTANBUL (AA) – Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali Mursijevo svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i njegovo umiranje, poručio je danas u Istanbulu predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan

Erdogan se obratio okupljenim građanima u istanbulskoj četvrti Sultangazi, na ceremoniji otvorenja novosagrađene bolnice u tom dijelu grada. 

Osvrnuvši se kratko na jučerašnje vijesti o smrti prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta Mohammeda Morsija, Erdogan je još jednom uputio riječi saučešća.

“Nažalost, na isti dan kada je uhapšen, šest godina kasnije u sudnici je krenuo putem šehida. Želim iskazati svoje poruke saučešća egipatskom narodu i cijelom muslimanskom svijetu”, rekao je Erdogan, te dodao: 

“Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i umiranje Mohammeda Morsija, koji je demokratskim izborima došao na vlast.”

Slični članci

Back to top button