Globus

Tramp je optužen!

Trump, prvi bivši predsjednik SAD-a koji se suočava s krivičnim progonom, u vodstvu je pred potencijalnim suparnicima za republikansku nominaciju, pokazuju ankete, uključujući guvernera Floride Rona DeSantisa, za kojeg se očekuje da će se kandidovati za Bijelu kuću.

Velika porota na Manhattanu podigla je optužnicu protiv Donalda Trumpa nakon istrage o tajnom novcu isplaćenom porno zvijezdi Stormy Daniels, čime je postao prvi bivši predsjednik SAD-a koji se suočio s kaznenim optužbama iako je najavio da će se ponovno kandidirati za Bijelu kuću.

Konkretne optužbe još nisu poznate jer je optužnica zapečaćena. CNN je u četvrtak izvijestio da se Trump suočava s više od 30 točaka optužnice povezanih s poslovnom prijevarom.

Trump je rekao da je “potpuno nevin” i nagovijestio da neće odustati od predsjedničke utrke 2024. Optužio je tužitelja Alvina Bragga, demokrata, da pokušava umanjiti njegove šanse za ponovnu pobjedu protiv demokratskog predsjednika Joea Bidena. “Ovo je politički progon i miješanje u izbore na najvišoj razini u povijesti”, rekao je u izjavi.

Slični članci

Back to top button