Politika

Ugljanin oštro napao Ljajića

NOVI PAZAR – Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin nazvao je danas potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića “političkim prevarantom koji živi u Beogradu i koji bošnjačko biračko telo koristi kao ovce za šišanje”.

Komentarišući činjenicu da su obornici Sandžačke demokratske partije (SDP) čiji je osnivač Rasim Ljajić, u skupštinama Novog Pazara i Sjenice odbili da podrže predlog SDA Sandžaka za promenu naziva ulica, Ugljanin smatra da će “Ljajić morati da se suoči sa svojim ponašanjem.”

Ugljanin tvrdi da su Ljajić i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, time što nisu podržali njihov predlog za promenu naziva ulica u Novom Pazaru i Sjenici “imali interes da se jasno stave na srpsku stranu, a protiv SDA Sandžaka.”

Lokalni parlamenti Novog Pazara i Sjenice nisu raspravljali o predlozima SDA Sandžaka o promeni naziva ulica jer glasovima odbornika SDP-a, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije predlozi su sklonjeni sa dnevnog reda.

Predlog o promeni naziva ulica usvojio je lokalni parlament Tutina u kojem SDA Sandžaka ima apsolutnu većinu još od 1996. godine.

Slični članci

Back to top button