Politika

SDP: Ne pristajemo na ultimatume

Sandžačka demokratska partija (SDP) saopštila je danas da neće pristati ni na kakav ultimatum SDA Sandžaka i da je poziv te stranke da se prihvati njihov predlog za nazive ulica i trgova “najobičniji izgovor da se raskine koalicija, a da se krivica za to svali na SDP”.

U saopštenju, koje je kao odgovor na otvoreno pismo predsedavajućeg SDA Sandžaka Saliha Hota, potpisao predsednik SDP Nihad Hasanović ta partija je ocenila da ono “nije poziv na dijalog i razgovor, već otvorena najava raskida koalicije”.

“Da je bilo iskrenosti, zajedno bismo seli i razgovarali o toj odluci, ispoštovali bismo proceduru i konsultovali stručnu javnost. To SDA Sandžaka nije htela, krili su taj dokument, dok ga nisu na Skupštinu grada Novog Pazara izneli po principu ‘sve ili ništa’”, navodi se u saopštenju.

SDP, čiji je Rasim Ljajić osnivač, smatra da u predlogu SDA Sandžaka za promenu naziva ulica ima dosta konstruktivnih predloga, jedan deo upitnih, a najviše zbunjujućih poput “Ulica oraha, Ulica dudova ili Ulica vrabaca”.

Optužbe SDA Sandžaka da su odbornici SDP-a u skupštinama Novog Pazara i Sjenice odbijajući da podrže njihov predlog, a potom Muamer Bačevac i Rasim Ljajić izjavama, prekršili Deklaraciju o strateškom partnerstvu, ta stranka je nazvala “smešnim, imajući u vidu šta je sve (Sulejman) Ugljanin govorio o njihovom osnivaču”.

“SDP je spremna da, na principu međusobnog uvažavanja i poštovanja, razgovara o svim otvorenim pitanjima, pa i o nazivima ulica. Ukoliko je SDA Sandžaka spremna da na takav način razgovara u nama će imati sagovornika u bilo koje vreme i o bilo kojoj temi, bez ucena, rokova, ultimatuma i bilo čega što bi taj razgovor unapred obesmislilo”, zaključuje se u saopštenju SDP-a, a prenosi Radio Sto Plus.

Slični članci

Back to top button