Politika

Vučić u Trondhejmu: Na razvoju energetike radićemo sa najboljima

NORVEŠKA, 30.11.2022. – Predsednik Aleksandar Vučić je u okviru dvodnevne posete Norveškoj obišao univerzitetski i naučni centar u Trondhejmu, gde se sastao sa srpskim studentima. Zadovoljan je što je od njih čuo da planiraju da se vrate u Srbiju što, kaže, ranije nije bio slučaj. Vučić je kazao da ima nagoveštaja velikih investicija, ali da mora da se vidi šta je od toga najbolje za Srbiju.

Vučić je, u izjavi novinarima nakon obilaska Norveškog univerziteta nauke i tehnologije, rekao da među više od 44.000 studenata ima i akademaca iz Srbije.

“Od svih njih, koji su iz različitih mesta, čuo sam da planiraju da se vrate. Ranije kad bih išao, ljudi bi govorili ‘možda jednom’. Sad kažu da imaju planove da se vrate nazad u našu zemlju. To je velika sreća koja me ispunjava”, rekao je predsednik Srbije.

Istakao je da se svet menja i da Srbija to mora da isprati.

“Napravili smo kontakte koji su važni u budućnosti, da bismo deo tih tehnologija mogli da primenimo u našoj zemlji, od načina čuvanja hidroenergije, faune, flore do mnogih drugih stvari”, rekao je Vučić.

Slični članci

Back to top button