Sport

Biciklista Admir Kolašinac spreman za EP u Alkmaru

Juniorski reprezentativac Srbije u biciklizmu Admir Kolašinac rekao je danas da na predstojećem Evropskom prvenstvu u Alkmaru, u Holandiji, očekuje dobar nastup u drumskoj vožnji.

“Medjunarodni kupovi u Poljskoj, Češkoj i Švajcarskoj, ali i trke u Mađarskoj i Slovačkoj, te dvoetapni Memorijal Milana Panića u našoj zemlji, gde sam bio peti u ukupnom plasmanu, doprineli su da se dobro pripremim za šampionat Evrope. Od hronometra ne očekujem mnogo, ali na drumu ću pružiti maksimum”, rekao je Kolašinac, a prenosi Radio Sto Plus.

Sedamnaestogodišnji Kolašinac, koji je ponikao u novopazarskoj Trnavi, trenutno je član Partizana i najbolji je junior u Srbiji.

“Program Biciklističkog saveza Srbije za mladje kategorije je vrhunski, sadrži mnogo inostranih trka. Ulaže se više nego prethodnih godina, ali od nas se očekuju i odgovarajući rezultati na evropskom i svetskom nivou”, naveo je Kolašinac.

On će prvog dana Evropskog prvenstva u Holandiji, 7. avgusta, voziti pojedinačni hronometar u konkurenciji juniora, a dva dana kasnije u tom uzrastu oprobaće se i u drumskoj vožnji.

Slični članci

Back to top button