Sport

Prosinečki: Moramo dati svoj maksimum u ova dva susreta

Fudbaleri Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Zenici gdje se pripremaju za susrete kvalifikacija protiv Lihtenštajna i Armenije

ZENICA (AA) – Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u okviru priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. Selektor bh. tima, Robert Prosinečki rekao je kako moraju dati svoj maksimum u ova dva susreta.

Prosinečki je na pitanje novinara o povredi Kenana Pirića rekao kako neće biti na raspolaganju, zbog čega je na okupljanje pozvan Vladan Kovačević te da bez obzira na povrede igrača na raspolaganju ima dovoljan broj igrača.

“Pirić je nažalost dobio udarac, tako da smo zvali Kovačevića. Kvržić neće zbog povrede također nastupati, ali imamo 24 igrača, 21 igrača i tri golmana. Sarić se žali na laganu povredu, ali imamo dovoljno igrača za ove dvije utakmice. Drugi se nisu žalili. Nemamo puno vremena, bitno je da su u ova dva-tri dana svi zdravi, da svi dobiju minutažu jer nas u Armeniji očekuje puno teža utakmica. Vjerujem da smo spremni, 90 posto njih igra standardno jako dobro i vjerujem da ćemo proći obje utakmice”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara o nastupima drugih igrača, selektor Prosinečki je rekao kako s posebnom pažnjom prati igre svih igrača.

“Gledam, pogotovo Dinamo, posebno ovu sezonu, Gojak koji nam se vratio u igru, Hajrović igra, zadnju utakmicu nije igrao protiv Hajduka, ušao je nešto u zadnje vrijeme. Svi imaju neku svoju šansu, ovo su neki moji igrači za koje u ovom trenutku znam da igraju standardno i po meni su najbolji. Nadam se da će kroz ove dvije utakmice napraviti dobar rezultat. Moramo dati sve od sebe i onda smo dobri. Armenija je pobijedila i Grke, imaju svoj kvalitet. Ako budemo kao protiv Italije, onda mislim da BiH neće imati problema”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara o Asmiru Begoviću, Prosinečki je dodao kako mu je drago da je Begović pronašao klub.

“Drago mi je da je Begović našao klub, a bilo je i vrijeme. Ako bude branio, nije problem ga zvati”, rekao je Prosinečki.

Slični članci

Back to top button