Sport

Thiem u maratonskom meču eliminisao Đokovića

Thiem i Đoković meč su počeli u petak, a nakon nekoliko prekida zbog kiše i jakog vjetra, odlučeno je kod rezultata 1:1 u setovima i 3:1 u trećem za Austrijanca da se nastavi u subotu

PARIZ (AA) – Austrijski teniser Dominic Thiem plasirao se u finale Roland Garrosa, nakon što je u maratonskom meču koji je u nekoliko navrata prekidan, sa 3:2 (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5) savladao Novaka Đokovića.

Thiem i Đoković meč su počeli u petak, a nakon nekoliko prekida zbog kiše i jakog vjetra odlučeno je kod rezultata 1:1 u setovima i 3:1 u trećem za Austrijanca da se nastavi u subotu.

I subotnji nastavak imao je dvije epizode, jer je zbog kiše meč prekinut ovoga puta u petom setu kod vodstva austrijskog tenisera sa 4:1 u gemovima i 40:40 na servis Srbijanca. Poslije pauze od skoro sat vremena teniseri su se vratili na teren, Đoković je uspio vratiti break i smanjiti na 3:4, ali je onda izgubio svoj servis, pa je Thiem poveo sa 5:3 i servirao je za meč. No, uslijedio je novi break, jer je Đoković ponovo oduzeo servis rivalu i smanjio na 4:5, a potom i izjednačio na 5:5. Ipak, naredna dva gema osvaja Thiem i dolazi do velike pobjede, nakon četiri sata i 19 minuta efektivne igre.

Austrijanac će se u sutrašnjem finalu sastati sa “kraljem šljake“ Rafaelom Nadalom, koji je jučer lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Rogerom Federerom. Slavio je rezultatom 3:0, po setovima (6:3, 6:4, 6:2).

Slični članci

Back to top button