Sport

Tuka nakon trećeg mjesta u Monte Carlu: Sam sebe sam iznenadio vremenom

Moram ostati strpljiv i vjerovati treneru u potpunosti i njegovim riječima da ću tek na Svjetskom prvenstvu u Dohi biti u top formi, rekao Tuka

MONTE CARLO (AA) – Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u petak uvečer je u trci Dijamantske lige u Monte Carlu na 800 metara osvojio odlično treće mjesto sa vremenom 1:43,62 minut. Ujedno vrijeme koje je Tuka ostvario je i treće na svijetu ove godine, a najbrže u Evropi.

“Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje. Već sam imao dvije trke na 1:44 i znao sam da sam na dobrom putu. Iskreno malo sam se i sam iznenadio sa vremenom iz Monte Carla, jer me trener još uvijek drži na 90 posto spremnosti. Međutim, konkurencija je učinila svoje, jer volim se takmičiti sa najboljima i to mi daje još veći motiv. Moram ostati strpljiv i vjerovati treneru u potpunosti i njegovim riječima da ću tek na Svjetskom prvenstvu u Dohi biti u top formi. Najvažnije je da sam zdrav, da treniram redovno i polako se vraćam tamo gdje mi je i mjesto”, rekao je Tuka.

Prvo mjesto na trci u Monte Carlu osvojio je Nijel Amos iz Bocvane sa vremenom 1:41,89, dok je drugi bio Ferguson Rotich iz Kenije koji je ostvario rezultat 1:42,54 minut.

Tuka je prijavio nastup i na Dijamantskoj ligi u Londonu, 20. jula, ali još uvijek čeka potvrdu organizatora. Vrijedi spomenuti da je sjajni bh. srednjeprugaš ranije ove godine osim norme za Svjetsko prvenstvo ispunio i normu za nastup na Olimpijskom igrama u Tokiju 2020. godine.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button