Sport

Real Madrid dovodi Takefusa Kubu, japansko “čudo od djeteta”

Čelnici kraljevskog kluba su mu ponudili platu od milion eura godišnje, a Marca tvrdi da je transfer veoma blizu realizacije

MADRID (AA) – Real Madrid bi uskoro mogao u svoje redove dovesti osamnaestogodišnjeg Takefusa Kubu kojeg zovu “japanskim čudom od djeteta”.

Mladog Japanca, koji trenutno nastupa za Tokyo FC, Barcelona je također, pokušala dovesti 2014. godine, ali je u tome bila spriječena zbog kazne FIFA-e koja se odnosila na transfere.

Ipak, španska Marca piše da će ovaj put talentovani centarfor potpisati ugovor sa Realom koji već uveliko pregovara njegov transfer.

Čelnici kraljevskog kluba su mu ponudili platu od milion eura godišnje, a Marca tvrdi da je transfer veoma blizu realizacije.

Tokyo FC bi prodajom ovog igrača zaradio 2 miliona eura odštete, a Kubo bi potpisao petogodišnji ugovor te narednu sezonu nastupao za mladi tim Reala.

Karijeru je počeo u FC Tokyo U-23, nakon čega je zaigrao i za prvi tim FC Tokyo u kojem je upisao 19 nastupa i postigao 4 gola. Od 2018. godine je na posudbi u japanskoj ekipi Yokohama F. Marinos.

Slični članci

Back to top button