Sport

Nova Barselona: Da li je ovo sastav koji će osvojiti Ligu prvaka?

Debakli dvije godine zaredom u Ligi prvaka znak su da Barselona, koja je ionako najveći potrošač posljednjih godina, mora posegnuti još dublje u kasu kako bi obnovila ekipu.

Ovog ljeta realno je očekivati dolazak tri kapitalca u Barselonu. Slagati novu Barselonu s njima nije tek špekulacija ili maštarija, nego itekako utemeljeno.

Zato što je jedan od njih već kupljen. Frenkie de Jong (22), ključni igrač Ajaxa koji je ove sezone očarao nogometni svijet, potpisao je petogodišnji ugovor, uz odštetu od 75 miliona eura osvajaču holandske duple krune. Fantastični veznjak kojeg odlikuju izvanserijska inteligencija i podjednako impresivna igra u oba smjera bit će nositelj Barselone u budućnosti. Koja počinje sutra.

A u njoj će mu se pridružiti Matthijs de Ligt. Tačnije, nerazdvojni dvojac igrača nogometa budućnosti u Barceloni će nastaviti ono što radi u Ajaxu – ispisivati istoriju. Najbolje prijatelje Barcelona gotovo sigurno u paketu dovodi iz Amsterdama. Prema svim relevantnim izvorima, transfer De Ligta u Barcelonu, uz 80 miliona eura odštete Ajaxu, na korak je od realizacije nakon što su sve tri strane gotovo sve dogovorile.

Barselona bi tako nakon najboljeg mladog veznjaka svijeta ovog ljeta dovela i najboljeg mladog odbranbenog igrača, kojeg žele svi velikani. Jer De Ligt igra ne samo jako kvalitetno nego i nevjerojatno zrelo za svoje nježne godine (19) i bio bi savršeno pojačanje za dio momčadi Barselone koji možda najviše treba rekonstrukciju. 

Konačno, u napadu se očekuje dolazak Antoinea Griezmanna (28). Jedan od najboljih, a prošle godine i najbolji nogometaš svijeta, koji je Francusku vodio do svjetskog naslova, zasitio se nakon pet godina Atletika. Prije dva dana objavio je da odlazi iz kluba za koji je postigao 133 gola. 

Slični članci

Back to top button