Sport

Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije: Ne razmišljam o rekordu, hoću na Evropsko prvenstvo

Srbija u nedelju ne zavisi samo od svog rezultata. Samo u slučaju senzacionalnog kiksa Portugala, Orlovi mogu do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo

BEOGRAD (AA) – Sa nova dva gola protiv Luksemburga, Aleksandar Mitrović je preskočio legendarnog Rajka Mitića i našao se na petom mestu večne liste strelaca srpske reprezentacije. Imajući u vidu trenutnu formu i golgeterski ritam u kome se nalazi već dva kvalifikaciona ciklusa, možemo u najskorije vreme očekivati obaranje rekorda koji je na snazi skoro pola veka.

“Velika je čast biti u društvu takvih vedeta srpskog fudbala. Ne pada mi na pamet da sebe stavljam u istu ravan sa Rajkom, Galićem, Bobekom, Mošom ili Savom. Svakako da ću se truditi da napredujem na toj listi i pitanje je trenutka kada ću preskočiti Bobeka i oboriti rekord. Ali, verujte mi da se ne opterećujem brojkama. Moj posao je da tresem mreže i ja ga obavljam najbolje što mogu. Trudim se da ispunim sve zahteve selektora Tumbakovića i kada je tako, golovi dođu kao logična posledica. Tako je bilo i na utakmici protiv Luksemburga“, rekao je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

Tokom reprezentativne karijere, Mitrović je uglavnom tresao mreže glavom ili šutevima iz šesnaesterca. Drugi pogodak protiv Luksemburga je istinsko remek-delo i bez sumnje njegov najlepši od kako je obukao dres nacionalnog tima.

“Ne pravim razliku između golova. Svaki je lep na svoj način i svakom se radujem kao da je prvi u karijeri. Za nas napadače je najvažnije da se lopta zakoprca u mreži. I uvek hoćemo više. Ako damo jedan, želimo i drugi. Bilo je šansi u kojima sam morao bolje da reagujem i možda bih već sada bio na gol-dva od Bobeka, ali ne treba biti alav. Posle svake utakmice, novine pišu o tome koga sam prestigao, sa kim sam se izjednačio, koliko mi još fali… To su sve detalji koji imaju sekundarnu važnost. Razmišljam isključivo o uspehu reprezentacije, a rekord će pasti kad-tad. Što se napadač više opterećuje golovima, to ih teže postiže“, kaže Mitrović.

Uoči poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na zidovima Sportskog centra u Staroj Pazovi osvanuli su portreti rekordera srbijanskog fudbala. Već u petak uveče, na posteru Aleksandra Mitrovića moralo je da dođe do korekcije broja golova.

“Samo su krivi što su požurili sa tim posterima. Trudiću se da ih nateram da posle svake utakmice menjaju brojku mojih golova. Šalu na stranu, bitno je da smo došli do nova tri boda u utakmici protiv jako nezgodnog rivala. Luksemburg je umeo više puta da iznenadi tokom ovih kvalifikacija. Napravili smo mnogo grešaka u drugom poluvremenu i oni su to umeli da kazne. Morali smo znatno ranije da rešimo pitanje pobednika. Kada imaš dva gola prednosti, očekuje se da protivniku zadaš završni udarac, a mi smo im dozvolili da živnu i da se vrate u meč. Hvala bogu, sve se dobro završilo i sada čekamo rasplet u poslednjem kolu“, naglašava Mitrović.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button