Sport

Đoković: Trudim se da moja djeca što manje vremena provode ispred ekrana

Srbijanski teniser Novak Đoković je kazao da se on i supruga trude da djeca što više vremena provode u prirodi umjesto da gledaju televiziju

SARAJEVO (AA) – Srbijanski teniser Novak Đoković svojoj djeci ne dozvoljava da previše vremena provode pred tv. ekranom.

“Trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga rijetko uključujemo. Ne možemo ignorisati činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korištenje tehnologije ima dosta prednosti kada se uporedi život prije i poslije nje. Eto, naprimjer, vaše dijete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na određeno vrijeme zaboraviti na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom. S druge strane, postoji opasnost od stvaranja ovisnosti pa zato treba biti oprezan”, kazao je Đoković novinarima.

Istakao je da se on i supruga trude da djeca što više vremena provode u prirodi umjesto da gledaju televiziju.

“Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, izvan kuće. Kad si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, prije ili kasnije, završiš ispred televizora. Kada si u prirodi, ona se sama za sve pobrine”, rekao je slavni teniser, dodajući da vrlo često idu na izlete u kojima djeca uživaju.

Slični članci

Back to top button