Sport

Više od trećine fudbalera i članova stručnog štaba Valencije zaraženo korona virusom

- Valencia je 17. februara na stadionu “San Siro“ u Milanu igrala meč Lige prvaka protiv Atalante, a organizatori meča nisu poduzeli mjere prevencije od korona virusa

MADRID (AA) – Više od trećine fudbalera i članova stručnog štaba španskog kluba Valensija zaraženo je korona virusom.

Iz kluba sa “Mestalle“ saopšteno je da je 35 posto fudbalera i članova stručnog štaba bilo pozitivno na testu na korona virus, ali da niti jedan zaraženi trenutno nema simptome bolesti.

U saopštenju se navodi da će i preostalo osoblje kluba biti testirano.

Svi zaraženi članovi Valensije su u kućnoj izolaciji i pod liječničkom su prismotrom.

Valensija je 17. februara na stadionu “San Siro“ u Milanu igrala meč Lige prvaka protiv Atalante, a organizatori meča nisu poduzeli mjere prevencije od korona virusa.

“Nedugo nakon te utakmice Milano je proglašen mjestom visokog rizika zbog korona virusa. Smatramo da je zato veliki broj naših fudbalera i stručnog osoblja zaražen virusom“, navodi se u saopćenju uprave Valensije.

Argentinski fudbaler Ezequel Garay i francuski internacionalac Eliaquim Mangala su prvi fudbaleri Valensije koji su proteklog vikenda bili pozitivni na testu na korona virus.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a zatim se proširio u 150 država i teritorija u svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je globalnu pandemiju Covid-19.

Slični članci

Back to top button