Sport

Wenger podržao Ozila: Mesut, kao i svako drugi, ima slobodu govora

Mesut Ozil ima slobodu govora i izražavanja svojih mišljenja, koja ne moraju nužno dijeliti svi, poručio je Arsene Wenger, u vezi stavova njemačkog reprezentativca o pritiscima nad muslimanskom manjinom Ujgura, u sjeverozapadnoj autonomnoj kineskoj pokrajini Xinjiang

ISTANBUL (AA) – Bivši trener engleskog Arsenala Arsene Wenger pružio je podršku njemačkom fudbaleru turskog porijekla Mesutu Ozilu, u kontekstu njegovih stavova o pritiscima nad muslimanskom manjinom Ujgura, u sjeverozapadnoj autonomnoj kineskoj pokrajini Xinjiang.

Francuski fudbalski stručnjak je, odgovarajući na pitanja novinara u Dohi, poručio kako je Mesutu, kao i svakom drugom, zagarantovana sloboda izražavanja.

“Mesut Ozil ima slobodu govora i izražavanja svojih mišljenja, koja ne moraju nužno dijeliti svi”, poručio je Wenger.

Ozil je nedavno na društvenim mrežama napisao da se “u Kini spaljuju Kur’ani, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene”.

Arsenal je ubrzo uputio saopćenje kojim se distancirao od komentara svog igrača.

“S obzirom na komentare Mesuta Ozila na društvenim mrežama, Arsenal mora dati jasnu izjavu”, navodi se u izjavi kluba koja je, između ostalog, objavljena na kineskoj platformi Weibo.

Slični članci

Back to top button