Sport

Ranjeni dječak iz Sirije dobio kopačku sa Salahovim potpisom

- Gacir je nogu izgubio u bombardovanju kojeg su avioni sirijskog režima prije više od godinu izveli na periferiju Idliba

HATAY (AA) – Sirijski dječak Hamis al Gacira, koji je u napadu režimskih snaga na Idlib izgubio nogu, na poklon je dobio kopačku s potpisom zvijezde Liverpoola Mohameda Salaha i dres engleskog kluba.

Gacir je nogu izgubio u bombardovanju kojeg su avioni sirijskog režima prije više od godinu izveli na periferiju Idliba, a u turski Reyhanli s ocem je doputovao na liječenje.

Osmogodišnji dječak je jedno vrijeme trenirao u dječijem klubu Al-Amal u Siriji, a protezu je dobio zahvaljujući ljudima dobrog srca iz Istanbula.

Dječak je osvajao medalje na mnogim turnirima, a snimke na kojima igra fudbal s protezom, pregledao je i jedan dobročinitelj koji je odlučio stupiti u kontakt s porodicom i obradovati dječaka.

Dobročinitelj koji živi u Velikoj Britaniji, Hamisu je poslao dres Liverpoola i kopačku s potpisom Mohameda Salaha.

Hamis al Gacir je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kazao kako je bio veoma tužan da više neće moći igrati fudbal, jer je u napadu na njihovu kuću ostao bez noge.

“Veoma volim fudbal. Bio sam veoma tužan, jer sam mislio da neću više moći igrati fudbala pošto nemam nogu. Volim Mohameda Salaha, presretan sam što sam dobio potpisanu kopačku i nadam se da ću se jednog dana upoznati s njim”, rekao je Gacir koji se nada kako će u budućnosti moći nastaviti igrati fudbal.

Njegov otac Mohammed Sera al Gacir kazao je kako fudbal zauzima važno mjesto u životu njegovog sina.

Dodao je kako je dječak sanjao o tome da postane fudbaler.

“Moj sin voli Mohameda Salaha, njegove snimke dok igra fudbal s protezom na društvenim mrežama je pogledao jedan dobročinitelj u Velikoj Britaniji i kontaktirao nas. Hamisu je poslao dres i kopačku s potpisom, što nas je veoma obradovalo”, rekao je Gacir.

Dodao je kako je njegova supruga i dalje u Idlibu te se nada da će u skorije vrijeme porodica opet biti zajedno.

photo: AA

Slični članci

Back to top button